House in Lauro de Freitas / Jamelo Arquitetura

first_img Area:  78 m² Year Completion year of this architecture project Photographs:  Vivi Spaco Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” Save this picture!© Vivi Spaco+ 32 Share CopyAbout this officeJamelo ArquiteturaOfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesLauro de FreitasIcebergBrazilPublished on May 10, 2017Cite: “House in Lauro de Freitas / Jamelo Arquitetura” 10 May 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalShelvingZeitraumWardrobe – Hide & ParkSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Qd-ClassConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Stone SeriesWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – FerroFinestra W20Panels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelUrban ShadingPunto DesignPavilion – TentChairsInterstuhlConference Chair – Low With CastorsWoodreSAWN TIMBER co.Pre-Weathered Wood CladdingMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/870860/house-in-lauro-de-freitas-jamelo-arquitetura Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/870860/house-in-lauro-de-freitas-jamelo-arquitetura Clipboard House in Lauro de Freitas / Jamelo ArquiteturaSave this projectSaveHouse in Lauro de Freitas / Jamelo Arquitetura ArchDaily CopyHouses•Lauro de Freitas, Brazil Architects: Jamelo Arquitetura Area Area of this architecture projectcenter_img Year:  2016 House in Lauro de Freitas / Jamelo Arquitetura Photographs Projects Brazil Manufacturers: Assoalho, Bancadas, Brises, Cedisa, Estrutura da escada inox, Guarda-corpo inox, Louças, Metais, Revestimentos, Telhado verde, Vigas /Authors:Lorenz Meili, Giuliana MartiniCollaborators:Aline Ferrari, João Ribeiro da FonsecaTrainees:Luiz Filipe Rampazio, Victor MacoppiConstructor:MSAStructure:LajamanCity:Lauro de FreitasCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Vivi SpacoRecommended ProductsWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesWoodTechnowoodPergola SystemsDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesDoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaText description provided by the architects. We have a dear and long-time client who owns a house at Lauro de Freitas, a summer resort town near to Salvador, Bahia. He asked us to plan an independent annex to receive his family and friends.Save this picture!© Vivi SpacoFrom the beginning the new building was designed as an autonomous unit without having a direct connection to the rest of the house. In addition, thanks to the external vertical circulation, the two floors of the annex can be accessed separately, enhancing the independency of the rooms.Save this picture!© Vivi SpacoSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Vivi SpacoThe corner lot, with 1,250sqm, located near to the beach is largely occupied by a generous and well-tended garden with many coconut trees. Preserving the existing vegetation was a requirement of the owners and therefore the only way to create additional construction space was the demolition of a small laundry. Thus, the location of the new building was defined.Save this picture!© Vivi SpacoSave this picture!First floor planSave this picture!© Vivi SpacoThe property has a sandy soil and therefore the structural engineers suggested a flat foundation. The ground floor was built with concrete bricks, the second floor is a metal frame covered by a flat prefabricated concrete slab. Over the roof an irrigated garden was installed. This decision aims to improve the construction’s thermal performance and an energy consumption reduction with HVAC, as the climate in the region is very hot.Save this picture!© Vivi SpacoSustainable and certified wood is highly appreciated by the owners and was used in many ways. The wood floor of the intermediate pavement is mounted over wood beams., the vertical “brise” surrounding the entire second floor is made with wood slats that protect the balcony from the sun and wood has also been used in the manufacture of all frames, furniture and other finishes. The space has achieved the expectations and due to its openness to the nature ended up becoming the owner’s refuge.Save this picture!© Vivi SpacoProject gallerySee allShow lessMarvel at the Scope, Scale and Splendor of Ancient Rome With This Virtual Fly-ThroughVideosA Virtual Look Into Richard Neutra’s Case Study House #20, the Bailey HouseArticles Share “COPY” Houseslast_img read more