The Pool House / Re-Format

first_imgArchDaily Photographs M+E Consultant: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/794865/the-pool-house-re-format Clipboard “COPY” The Pool House / Re-FormatSave this projectSaveThe Pool House / Re-Format Manufacturers: TECU®, Artisans of Devizes, Sunvista CopyHouses•Haslemere, United Kingdom The Pool House / Re-Format “COPY” Save this picture!© Martin Gardner+ 20 Share Year:  2016 Blair Rainscenter_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/794865/the-pool-house-re-format Clipboard Area:  250 m² Year Completion year of this architecture project Architects: Re-Format Area Area of this architecture project Structural Engineer: United Kingdom Products used in this ProjectMetal PanelsTECU®Copper Surface – OxidPool Consultant:Pool ArchitectureCity:HaslemereCountry:United KingdomMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Martin GardnerText description provided by the architects. The mature and secluded site is located in Haslemere on the edge of the Surrey Hills, enjoying stunning, long ranging views towards the South Downs and beyond.Save this picture!Exploded IsometricThe client’s brief was for a detached ancillary building to the existing house, to provide an indoor pool and spa, gym, bicycle workshop and glasshouse. Above all the building had to be beautiful, finely crafted at every detail using the highest quality materials. The Pool House needed to function effortlessly in a variety of environments, whether for a relaxing solitary swim or a family pool party for 30.Save this picture!© Martin GardnerIt was important for the building to integrate seamlessly within the sensitive site, to complement its surroundings and in particular build a positive relationship with the main house in terms of scale, form and appearance. The Pool House takes a low slung form to satisfy planning constraints, and is set on a simple alignment to the main house, creating a dialogue, and generating a more complete arrival space.Save this picture!© Martin GardnerThe existing corner of the site was underused despite occupying a prominent position on the entrance to the house. A simple wrapping stone wall was used to re-orientate this part of the garden and set up a dialogue with the existing house. The stone wall terminates with a new greenhouse, with a picture window creating a viewing shelf in the greenhouse, a request from the client to be able to see in from the kitchen window of the main house.Save this picture!DiagramThe design has been conceived as a simple copper pitched roof form with adjoining servant spaces in a low sedum-roofed element, all contained by a continuous wrapping drystone wall. The contemporary design uses rich natural materials which create a warm and submissive palette (copper, limestone, oak) harmonising with the local vernacular. Generous sliding glass panels provide a connection to the gardens and glimpses of countryside beyond; expansive roof glazing floods the pool with daylight and views of the sky.Save this picture!© Martin GardnerRe-Format’s approach to the project was to adhere to a process of clarity – a balance of creativity and rational thinking. Creative design that required rigorous analysis and attention to detail that grew out of the constraints of the site and specifics of the brief. Save this picture!© Martin GardnerProject gallerySee allShow less12 Projects Announced as Winners of 2016 AIA Education Facility Design AwardsArchitecture NewsOMA & Bengler Present PANDA, An Investigation of the Share Economy at the 2016 Oslo …Exhibition Share Projects Buxton Associates Houses Photographs:  Martin Gardner Manufacturers Brands with products used in this architecture project Products translation missing: en-US.post.svg.material_description CopyAbout this officeRe-FormatOfficeFollowProductStone#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHaslemereEnglandUnited KingdomPublished on September 09, 2016Cite: “The Pool House / Re-Format” 09 Sep 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialPlastics / FibersRodecaTranslucent Building Elements in Downton Primary SchoolSkylightsVELUX CommercialModular Skylights – LonglightBathroom FurnitureBradley Corporation USAToilet Partition CubiclesSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – One-offAcousticFabriTRAK®FabriFELT™ for Walls and CeilingsBoardsStructureCraftStructural Panel – Dowel Laminated TimberThermalSchöckInsulation – Isokorb® Concrete to SteelDoorsJansenSmoke Control Door – Economy 60Louvers / ShuttersShade FactorExternal Venetian BlindsMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?泳池馆别墅 / Re-Format是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more