Glyn House / Yellow Cloud Studio

first_imgSave this picture!Courtesy of Yellow Cloud Studio+ 26Curated by Paula Pintos Share Architects: Yellow Cloud Studio Area Area of this architecture project Year:  United Kingdom CopyHouses•London, United Kingdom Glyn House / Yellow Cloud StudioSave this projectSaveGlyn House / Yellow Cloud Studio Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” H Quality Construction Ltd Projects ArchDaily Construction: center_img Glyn House / Yellow Cloud Studio 2020 Area:  45 m² Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officeYellow Cloud StudioOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesEnglandLondonUnited KingdomPublished on August 15, 2020Cite: “Glyn House / Yellow Cloud Studio” 15 Aug 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Nebula SeriesWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsWood Boards / HPL PanelsBruagRoom Dividers – Partition Wall MDFStonesNeolithSintered Stone – Mar del PlataWindowspanoramah!®ah! SecurityPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelCarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Orbital® 07 COLORpunkt®LightsNorka lightingLuminaire – BelfastMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/944341/glyn-house-yellow-cloud-studio Clipboard “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/944341/glyn-house-yellow-cloud-studio Clipboard City:LondonCountry:United KingdomMore SpecsLess SpecsSave this picture!Courtesy of Yellow Cloud StudioRecommended ProductsWindowsKalwall®Facades – Window ReplacementsWindowsRodecaAluminium WindowsWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeFiber Cements / CementsDuctal®Ductal® Cladding Panels (EU)Text description provided by the architects. Having decided to grow their family, the owners of the Glyn House were lacking a large open plan area where everyone can be together and enjoy the garden views. Our studio was therefore asked to rethink the rear part of their Victorian property, where the kitchen was located, and produce a large space that fits a variety of everyday activities while keeping a connection to the front living area of the house. That connection proved to be the biggest challenge of the project, as we dealt with a seven-step drop of levels between the living and kitchen areas while figuring ways of concealing a maze of plumbing pipes that surrounded the existing rear facade. The design solution took the form of an elongated capsule window with a stepped cill outlining its shape and hiding the building’s functional elements in its void.Save this picture!Courtesy of Yellow Cloud StudioA large skylight cuts the capsule win-dow in half and establishes a connection to the living area through the bottom half and cross ventilation of the space through the top. The generously glazed strip continues along the entire space bringing in ample natural light and wraps around the facade, creating a cosy daybed with tall uninterrupted views of the garden. The kitchen, dining, and daybed areas are all given a separate unforced presence inside the new space, taking into consideration their usability and the various functions of family life. It is clear that our studio’s proposal focuses on natural light and quality of space, but another major factor of our usual design process is materiality. A minimal facade with brutalist influences features vertical polished plaster pillars connected with black concrete panels and a pale brick floor stepping down towards the garden.Save this picture!Courtesy of Yellow Cloud StudioSave this picture!Courtesy of Yellow Cloud StudioThe capsule window also reflects in its shape those brutalist tendencies, but the stained oak timber of its frame reveals a softer approach to the design. Elements of the facade such as the pale bricks and the grey polished plaster are brought inside and are paired with warm oak carpentry, sand-colored plaster, and brass in a deliberate attempt to have the interior represent a more private version of the same architecture. Black volumes such as the bespoke terrazzo kitchen island and the dining unit, together with the white ceiling throughout the space are designed to provide the necessary contrast against the palette of natural materiality and therefore intensify the experience of raw, handmade surfaces. The result is a bright, spacious, and unique addition to a traditional property that connects the space to its landscape and celebrates the craftsmanship of its materiality.Save this picture!Courtesy of Yellow Cloud StudioProject gallerySee allShow lessSantiago Pradilla: “Most of What I Learned in University Doesn’t Apply to Rural Hous…InterviewsCasa PH2 / DX ArquitectosSelected Projects Share Manufacturers: DCW EDITIONS, Diespeker & Co, Bert Frank, Claybrook, Dyke & Dean, Fakktory, Stuart Indgelast_img read more