Davis House / Sharon Davis Design

first_img “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/630534/davis-house-sharon-davis-design Clipboard Landscape Architect: United States Architects: Sharon Davis Design Year Completion year of this architecture project “COPY” Year:  Davis House / Sharon Davis DesignSave this projectSaveDavis House / Sharon Davis Design Design Team:Tyler Survant, Damen Hamilton, Sam Keller, Ashley GangeStylist:Katherine Hammond InteriorsExterior Stone Walls And Landscaping:Maple Leaf AssociatesWildflower Meadow Installation:Larry Weaner Landscape AssociatesArchitect In Charge:Sharon DavisProject Architect:Jeff WandersmanCity:GarrisonCountry:United StatesMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Elizabeth FelicellaRecommended ProductsWoodLunawoodThermowood FacadesMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedMetallicsStudcoWall Stop Ends – EzyCapWoodEGGERLaminatesText description provided by the architects. The Old Albany Post Road is a historic supply route that is on the National Register of Historical Places. It runs through Garrison – where Sharon Davis has had a house for more than 20 years ‐ on its route from New York City to Albany. Davis bought the three‐acre site, which abuts the road on one side and 70 acres of nature preserve on another, to protect it from development. She ended up inspired to design and build a one‐bedroom house for herself that paid homage to the historic nature of the road and town. She was adamant that the house be small and have a light environmental touch, while still feeling comfortable, modern and luxurious.Save this picture!© Elizabeth FelicellaThe existing house on the site became the starting point for the design because of its elegant size. The new house was created using the original house’s footprint, but engages the surrounding environment in numerous ways.Save this picture!Section 1The façade that faces the Old Albany Post Road defers to its historic nature, but in the rear, the façade is sliced in half, through the use of fully retractable windows on the ground and second floors, which reveals the interior and invites the outside in. This provides a connection to the outdoors, which makes the 900‐square‐foot house feel larger and more integrated with its surroundings. A quadrant pushes out from the ground floor, connecting to a series of patios and steps, which cascade out into the landscape and tie the new house to the existing adjacent barn.Save this picture!© Elizabeth FelicellaThe house features high‐end millwork and finishes from recycled, reclaimed and local materials – all custom‐designed to maximize the use of space – such as salvaged pine and reclaimed oak on the exterior, bluestone slab on the exterior stairs, walkways and bathroom, a slate fireplace, a corten steel planter bed, blackened steel stairs and shelving and a poured‐in‐place concrete kitchen floor and island.Save this picture!© Elizabeth FelicellaGeothermal heating and cooling and soy foam insulation further reduce the house’s environmental impact. Landscape architects Nelson Byrd Woltz created a design for the site that uses only native plants – including a large wildflower meadow.Save this picture!© Elizabeth FelicellaThe goal to create a modern structure that is wholly in place with its surroundings was achieved through architecture that maximizes its engagement with the exterior and a use of materials that echo the found and traditional materials of the area. The result is an interplay between vernacular and contemporary, reclaimed and engineered, smooth and rough and old and new.Project gallerySee allShow lessPelican Street / Candalepas AssociatesSelected ProjectsAtlanta Bridgescape Competition Winners AnnouncedArchitecture News Share 2014 CopyHouses•Garrison, United States ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/630534/davis-house-sharon-davis-design Clipboardcenter_img Photographs Projects ArchDaily Houses Photographs:  Elizabeth Felicella Manufacturers Brands with products used in this architecture project Nelson, Byrd, Woltz Landscape Architects Save this picture!© Elizabeth Felicella+ 22 Share Manufacturers: LV Wood, Lepage Millwork Davis House / Sharon Davis Design CopyAbout this officeSharon Davis DesignOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWoodGarrisonHousesJersey CityUnited StatesPublished on May 16, 2015Cite: “Davis House / Sharon Davis Design” 15 May 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogVentilated / Double Skin FacadeTechnowoodClick Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownAcousticKvadrat AcousticsAcoustic Panel System in AMOREPACIFIC HeadquartersStonesCosentinoSilestone® Surfaces – Loft SeriesWoodLunawoodThermo Timber and Industrial ThermowoodLightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt PlazaTiles / Mosaic / GresiteLove TilesPorcelain Tiles – NestAluminium CompositesMetawellAluminum Panels for Interior DesignMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Double Lock Standing SeamStoolsWilkhahnOffice Stool – Aline-SBulbs / Spots / Wall LightsUniosHorticultural Luminaire – Kobe FloMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more

House in Lauro de Freitas / Jamelo Arquitetura

first_img Area:  78 m² Year Completion year of this architecture project Photographs:  Vivi Spaco Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” Save this picture!© Vivi Spaco+ 32 Share CopyAbout this officeJamelo ArquiteturaOfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesLauro de FreitasIcebergBrazilPublished on May 10, 2017Cite: “House in Lauro de Freitas / Jamelo Arquitetura” 10 May 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalShelvingZeitraumWardrobe – Hide & ParkSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Qd-ClassConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Stone SeriesWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – FerroFinestra W20Panels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelUrban ShadingPunto DesignPavilion – TentChairsInterstuhlConference Chair – Low With CastorsWoodreSAWN TIMBER co.Pre-Weathered Wood CladdingMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/870860/house-in-lauro-de-freitas-jamelo-arquitetura Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/870860/house-in-lauro-de-freitas-jamelo-arquitetura Clipboard House in Lauro de Freitas / Jamelo ArquiteturaSave this projectSaveHouse in Lauro de Freitas / Jamelo Arquitetura ArchDaily CopyHouses•Lauro de Freitas, Brazil Architects: Jamelo Arquitetura Area Area of this architecture projectcenter_img Year:  2016 House in Lauro de Freitas / Jamelo Arquitetura Photographs Projects Brazil Manufacturers: Assoalho, Bancadas, Brises, Cedisa, Estrutura da escada inox, Guarda-corpo inox, Louças, Metais, Revestimentos, Telhado verde, Vigas /Authors:Lorenz Meili, Giuliana MartiniCollaborators:Aline Ferrari, João Ribeiro da FonsecaTrainees:Luiz Filipe Rampazio, Victor MacoppiConstructor:MSAStructure:LajamanCity:Lauro de FreitasCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Vivi SpacoRecommended ProductsWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesWoodTechnowoodPergola SystemsDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesDoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaText description provided by the architects. We have a dear and long-time client who owns a house at Lauro de Freitas, a summer resort town near to Salvador, Bahia. He asked us to plan an independent annex to receive his family and friends.Save this picture!© Vivi SpacoFrom the beginning the new building was designed as an autonomous unit without having a direct connection to the rest of the house. In addition, thanks to the external vertical circulation, the two floors of the annex can be accessed separately, enhancing the independency of the rooms.Save this picture!© Vivi SpacoSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Vivi SpacoThe corner lot, with 1,250sqm, located near to the beach is largely occupied by a generous and well-tended garden with many coconut trees. Preserving the existing vegetation was a requirement of the owners and therefore the only way to create additional construction space was the demolition of a small laundry. Thus, the location of the new building was defined.Save this picture!© Vivi SpacoSave this picture!First floor planSave this picture!© Vivi SpacoThe property has a sandy soil and therefore the structural engineers suggested a flat foundation. The ground floor was built with concrete bricks, the second floor is a metal frame covered by a flat prefabricated concrete slab. Over the roof an irrigated garden was installed. This decision aims to improve the construction’s thermal performance and an energy consumption reduction with HVAC, as the climate in the region is very hot.Save this picture!© Vivi SpacoSustainable and certified wood is highly appreciated by the owners and was used in many ways. The wood floor of the intermediate pavement is mounted over wood beams., the vertical “brise” surrounding the entire second floor is made with wood slats that protect the balcony from the sun and wood has also been used in the manufacture of all frames, furniture and other finishes. The space has achieved the expectations and due to its openness to the nature ended up becoming the owner’s refuge.Save this picture!© Vivi SpacoProject gallerySee allShow lessMarvel at the Scope, Scale and Splendor of Ancient Rome With This Virtual Fly-ThroughVideosA Virtual Look Into Richard Neutra’s Case Study House #20, the Bailey HouseArticles Share “COPY” Houseslast_img read more